Skip to content ↓

Year 4 Hazel - Home Learning

Year 4 Hazel Learning Timetable

 Time & Duration

SeeSaw Microsoft Teams

8:45-8:55

10 minutes

Fluent in Five

Log into Seesaw, using the details which your parents have had emailed to them. Complete the Fluent in Five activity which is based around column addition.

8:55-9:10

10 minutes

History – Retrieval Practice

Before you join today’s Science lesson, please complete the retrieval activity, based on our last lesson on electrical components. We will go through the answers at the start of the live lesson.

 

9:15-10:15

30 minutes

Live Lesson - History

Please use your Microsoft Teams username and password to log into Microsoft Teams, ready for your Science session. You will need a pen and paper and access to Seesaw.

Once your teacher has explained your learning, you will need to access Seesaw in order to find and complete the activity. Make sure you submit your work to so we can see how well you have done!

10:15-10:30

15 minutes

Independent Reading

Read your reading book for 15 minutes. Then complete the daily activity, using the sheet provided on Seesaw.

  • Monday - I know, I wonder, I infer
  • Tuesday - Finding out the meaning of new vocabulary
  • Wednesday - Summarise the text in no more than 3 sentences
  • Thursday - Predict what you think will happen next
  • Friday - Practise reading an extract aloud to an adult or family member. Ask them for some feedback and then re-read the text again!

If you are feeling brave, you can record yourself on your device reading your book and post it to Seesaw for me to watch and enjoy!

 10:30-10:45

15 minutes

Break 

10:45-11:00 

15 minutes

 

Spelling Practice

Please go into Seesaw to find a spelling activity for today. There are no new spelling lists this week, instead we are recapping the spellings from this half term.

11:00 – 11:15

15 minutes

Retrieval Practice - Maths

Log into Seesaw, using the details which your parents have had emailed to them. Complete the Retrieval Practice activity and submit this to your teacher for her to check and feedback to you.

11:15 – 12:00

45 minutes

Live Lesson - Science

Please use your Microsoft Teams username and password to log into Microsoft Teams, ready for your history session. You will need a pen and paper and access to Seesaw.

Once your teacher has explained your learning, you will need to access Seesaw in order to find and complete the activity. Make sure you submit your work to so we can see how well you have done!

12:00-1:30

Lunch 

1:30-1:45pm

15 minutes

 

Reading Time

Log into the MyOn website https://www.myon.co.uk/ and use the log ins you have already been provided with to select and read a book from your personalised library.

1:45-2:45pm

1 hour

Live Lesson - Art

Please use your Microsoft Teams username and password to log into Microsoft Teams, ready for your RE session. You will need a pen and paper and access to Seesaw.

Once your teacher has explained your learning, you will need to access Seesaw in order to find and complete the activity. Make sure you submit your work to so we can see how well you have done!

2:45-3:05pm

30 minutes

Times Tables

Practise your times tables on TT Rockstars. Mrs Nelson and Mrs Bridges will check who has logged in and practised.
Click here to go to the TT Rockstars website.